Vorige week lanceerde ik mijn bedrijf. Een moment dat ik niet snel ga vergeten. Misschien heb jij ook iets nieuws bereikt en voel je dezelfde enthousiasme.

Het kan ook zijn dat je nog in het traject daarvoor bent. Je wilt iets nieuws, maar je hebt geen idee hoe je iets nieuws gaat bereiken.

Een reactie is dat we onrustig worden en in het wilde weg keuzes maken om uiteindelijk niet bij het gewenste resultaat uit te komen.

Het tegenovergestelde daarvan is:

FOCUS

Focus is iets heel moois. Je zegt daarmee dat wat je aandacht geeft belangrijk is. Daarmee krijgt het waarde en betekenis.

Het zorgt er ook voor dat hetgeen waarmee je bezig bent jouw volle aandacht krijgt.

We denken vaak dat we met meerdere grote projecten bezig kunnen zijn en zelfs tegelijkertijd aan meerdere taken kunnen werken. Helaas, of misschien, gelukkig is dat niet zo.

Ons brein heeft focus nodig om tot de kern te komen waar het echt om gaat. Net als met het kijken door een verrekijker, focus je op wat je wilt zien, en laat je je niet afleiden door de omgeving.

Dan kan je jezelf vragen gaan stellen:

– Wat heeft je focus?

– Wat wil je precies bereiken?

– Wat en waarom is dit belangrijk voor je?

– Hoe kan je bereiken wat je wil bereiken, ondanks de risico’s die je ziet?

Dat is de start van een nieuw begin! Want met de antwoorden op de bovenstaande vragen, kies je jouw focus.

Sta jij met jij of je team aan het begin van een nieuwe start? Heb je hulp nodig om deze bovenstaande vragen te beantwoorden en het proces te begeleiden?

Weet mij te vinden om met jou of je team de juiste focus te vinden!

aliette@handlewithcore.com

www.handlewithcore.com